Építsünk diorámát II.

Rights Contact Login For More Details

More About This Title Építsünk diorámát II.

English

Az Építsünk diorámát II. kötete december 7-től kapható honlapunkon és viszonteladóinknál!
Az eslő részhez hasonlóan ez a könyv is azon makettezőknek készült, akik ki szeretnék próbálni hobbijuknak ezt a területét is, de vagy nem volt bátorságuk a nulláról kezdeni, vagy a készen kapható kiegészítők árai riasztották el őket.
A szerző, Adóba László változatlanul a legegyszerűbb anyagokkal és eszközökkel dolgozik, így nem kell aggódni a kísérletezgetés miatt. 80 oldalon több, mint 300 színes kép segít a részletes leírások jobb megértésében, és vezet végig a dioráma alapjától kezdve a fenyőfák csúcsáig. Egy teljes fejezet foglalkozik a természetes növényekkel és tartósításukkal.
Reméljük, hogy akiknek tetszett az első kötet, azok ebben is legalább annyi hasznosítható tanácsot és ötletet találnak majd.

The English edition of the second volume "Let's build a diorama" is available from 7th December!
Just as the first volume, this book is for those modelers who wanted to try themselves in this part of modeling but either did not felt the courage to do it from scratch or found the ready-made elements too expensive.
The author, László Adóba builds with the simpliest tools and cheapest materials, ensuring that you can experiment with them without worrying. On 80 pages more than 300 pictures lead you step-by-step through the different phases of the construction from the base to the top of the trees. A whole chapter is dealing with the natural materials and their conservation.
We hope that those ones who liked the first volume will find at least as much useful hints and ideas in this book as in the first volume.

Chinese (Traditional)

土地
  作品結構完成後,所有的表面形狀均已完工,接下來就是土地的製作。

真正的泥土
從最簡單的部分開始:用真正的泥土來製做情景模型。很多模型製作者都用這種方法,不過運用手法和黏貼方式各有不同。大自然有各種不同的泥土:陶土、含有高度陶土成份的泥土,或是不含任何陶土的泥土。這些泥土除了構造截然不同之外,顏色也不一樣。我個人比較喜歡陶土成分高的泥土,因為它比較細,顆粒比「一般」泥土要小很多。在第一張圖中我放了幾種樣品:上面一排是不含任何陶土成分的一般花園泥土及粗陶土,在下面一排,由左至右可以看到來自建築廢土的陶土、來自森林的泥土、藝術家所用的一種黏土及褐土(圖13)。

如同我早先所提的,模型製作者之間有許多共通的製作元素和技巧。對於土地的製作來說,這句話尤其正確,因為模型裡的土地大半都是石膏所製成。我曾經說過,在某些情況下,表面不一定要覆上衛生紙,這就是其中一例。做為表面的石膏有些厚度,所以我們可以用它輕易蓋住保麗龍上不平的區域。因此在覆上石膏之前,沒有必要去修整表面上的細節。如果土地是做在保麗龍上面,最好使用灰泥(joint compound,一種像石膏的材料,在粉刷之前用來抹在室內的牆壁上)。在我的經驗裡,模型用石膏容易和保麗龍分離,但是灰泥不會。可以加上適量的濃稠灰泥膏,然後用刮刀和刷子把它抹開。之後,可以撒上更多材料,讓表面更為粗糙,看起來更像是泥土。這種場合可以使用篩子。

本書特色

既大受好評的《來做情景模型Vol.1 城鎮造景篇》後,此次以環境景物為主題,讓整體模型的元素更加豐富、有趣。

分為土地、植物和特效等部分,土地包括了土塊、砂石路等的製作,植物涵蓋了草地、樹葉、樹幹等的製作,而特效則有雪、冰柱等。

延續第一集的慣例,作者盡量不用價格昂貴的材料與素材,而盡可能使用常見、簡單的材料。在製作方法上,同樣也是以「簡單明瞭」為訴求。掌握製作要領後,就可以自行變化組合,打造出擬真度百分百且獨一無二的情景模型!

Rights Sold

loading